Even voorstellen

Even voorstellen

Het atelier in polen

Het begin van www.zazou.nl                                                               

    Even voorstellen: ik ben Corrie Rootlieb, mijn moeder ( ook Corrie) was coupeuse en daardoor kwam ik in contact met allerlei verschillende stofjes en vooral wat je er van kan maken.
Daar had ik toen al mijn eigen ideeën over. Zo ontwierp ik kleding toen ik 14 jaar was voor mezelf.
Ik vond het gewoon niet leuk om er net als een ander uit te zien, dwz met dezelfde kleding te lopen. Mijn moeder vond het maar niks, die broek die ik gemaakt had met aparte stukken van onder. Ze noemde het mijn lampekappen broek. Maar ik hield, met die broek aan, mijn spreekbeurt voor de klas en showde met trots mijn nieuwe broek, zelfgemaakt.

 

Ik ben, met een collega een winkel begonnen in Middelburg. Daar begonnen we met aparte kleding, ook voor een maatje meer. Mijn collega is er uit gestapt, dus nu doe ik de winkel alleen, met leuk personeel, Ria, Wilma en Jaqueline.

 

Helaas kon ik niet goed aan basiskleding komen, dwz shirts, leggings en vooral A-lijn shirts en jurken voor grote maten.

 

Zeker niet in allerlei kleuren en van goede kwaliteit en natuurlijke materialen. Zwart ging nog wel, maar ook steeds niet op voorraad bij de groothandel.

 

Zo kwam ik via, via in contact met iemand die een atelier in Polen had en daar was Zazou basiskleding. Nu ging dat heus niet vanzelf, maar, de aanhouder wint.

 

Eerst stoffen gekocht van een wat duurdere, betere kwaliteit en daar zelf modellen van gemaakt. Door laten passen door verschillende dames, met verschillende maten en zo kreeg ik een goed model, zodat ik het aandurfde om meerdere te laten maken.
Vooral de A-lijn shirts was een uitdaging. Aangezien een maat 40 geen maat 52 is heb ik dit shirt aangepast voor de grotere maten.
Hoe dan? Gewoon door steeds maar te laten passen door een gewillige dame met een grote maat. Het A-lijn shirt in de grotere maten hebben in de prinsessenlijn een coupenaad verwerkt, ook het voorpand is wat langer, zodat het shirt niet af staat !!
En zo was www.zazou.nl geboren, webshop in basiskleding, ook voor grote maten.

 

De jurken zijn ook een verhaal apart. Er moet nog wel wat model in zitten, smal op de schouders en wijd uitlopen op de heupen. Steeds maar op zoek naar een leuk model.

 

Ook wat betreft de broeken. Geschikt voor dames met dikkere benen (bv oedeem)

 

Maar daarover later meer.

 

Tot de volgende keer.

Saldo cadeaubon controleren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »